Jártunkban, keltünkben

Csehország a Malterban!

Sörlap.Hu | 2017-09-02 16:19:27

Augusztus 30-án folytatódott a MALTeR-ben az az Osztrák-Magyar Monarchia megalakulásának 150. évfordulójához kötődő gasztro-kulturális utazás-sorozat. Ezúttal a nagy sör-klasszikus Csehország került sorra.

A történész előadónk ezúttal Fazekas Csaba volt a Miskolci Egyetemről. Ma is gazdagabbak lehettünk egy sor új ismerettel a cseh konyhát és történelmet érintően. Csak csemegézve: megtudhattuk, hogy a cseheknél korántsem volt olyan fogadtatása a dualizmusnak, mint nálunk. A cseheknél Ferenc József nem vált „Ferencjóskává”, sérelmet okozott az, hogy nem koronáztatta magát cseh királlyá és a birodalom átalakítása sem a trializmus felé indult.

Malter - Csehország
Miközben ismereteinket bővíthettük azzal, hogy FJ csak kétszer ült autóban (nem tetszett neki), megérkezik az isteni gulás a mennyei knédlivel. A főtt marhapofa omlós, a cseh - és a MALTeR - konyha igazi remeke, remekül kíséri a felszolgált Kvasar lager.

A bikásparki hétvégi sörfesztiválra a MALTeR is kitelepült. A még napfényes pénteken végre megkóstolhattuk a beígért szűretlen Otavsky lagert. Csak annyit mondhatunk - megérte várni, sörbarátoknak kötelező tétel! Persze - hasonlóan a múlt heti esethez - a szomjas torkok gyorsan kiürítették a hordót...

Malter - Csehország
Buzdítunk mindenkit a következő fordulóra. Szeptember 6-án: Lengyelország (és ugye tudjuk dva bratanki...)

Itt a helyünk!

Kapcsolat