Söröző ajánló

Vendégségben a MALTeR beerstroban

Sörlap.Hu | 2017-06-08 18:17:22

Június 7-én, szerdán a MALTeR beerstro vendégei lehettünk. Az apropó nem volt más, mint egy új magyar sör a "Timbersexual Minnesota Pale Ale" bemutatkozása, premierje. A promóanyag szerint ez "egy new england stílusban készült american pale ale", melynél a sörmester egy új amerikai komlót használt.

A különleges nevű sör számunkra igazán kellemes meglepetés volt. Sokkal "megosztóbb" itókára számítottunk a beharangozott fenyőgyantás, mentás ízek - számunkra meglehetősen ijesztően ható - különlegessége miatt. A Timbersexual azonban egy korrekt, jó ale, a szélsőséges ízkavalkád helyett kimondottan összefogott, citrusos ízjegyekkel. A nagyszerű sörös indítás után nem maradt más hátra, mint jobban szemügyre venni a beerstrot, valamint belekóstolni konyhájába.

MALTeR sör
A vendéglátó MALTeR egy nagyon szerethető hely. A beerstro egyszerre hat sört tart csapon, figyelve arra, hogy az egyes sörtípusok megfelelően reprezentálják a sörök világát. A kétféle lager mellé búza, valamint különféle ale-ek kerülnek. A tulajdonos, Révész Róbert elmondása szerint - talán nem meglepő módon - a lagerek tarolnak, fogynak a leginkább, ehhez nyilván hozzájárul ezek barátságosabb árfekvése is.

De lássuk, mit tudunk fogyasztani a sörök mellé! Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az ínyencek számára is meggyőzőek a felvonultatott étkek. A burgerek rajongóinak jó hír, hogy azok egyáltalán nem tucatrecept alapján készülnek. A kacsás ételekkel bennünket általában le lehet venni a lábunkról, bizony itt sem kellett csalódnunk. A méretes tépett kacsa szendvics (2.190 Ft) kifejezetten jó választás volt. A házi sütésű hambuger-zsömle ebben az esetben szaggatott konfitált kacsacombot rejt, mellé - többek között - mangó chutney kerül.

MALTeR beerstro
A MALTeR számunkra szívet melengető módon az elkövetkező időszakban érdekes kulturális események gazdája is lesz. Ebben az évben emlékezhetünk meg például az Osztrák-Magyar Monarchia létrejöttének 150. évfordulójáról. Ennek apropóján a MALTeR teret ad egy beszélgetős, történelmi, kulturális estnek, melynek során terítékre kerülnek (nem csak képletesen) az egykori Monarchia népeinek ételei, sörei is.

Mi biztosan ott leszünk!

Kapcsolat