Jártunkban, keltünkben

Magyar sörpremier a MALTeR beerstro-ban június 7-én!

Sörlap.Hu | 2017-05-24 15:15:14

Kocsmaételek az utca emberének - kézműves sör mindenkinek! - vallja a tulajdonos, Révész Róbert, aki az egykori Kispipa helyén nyitotta meg Budapest első beerstro-ját, avagy söréttermét, melynek közép-európai, kiadós, mégis ínyenc kocsmaételei remekül illenek a ház söreihez. Június 7-én egy új magyar sörmárka premierjén vehetnek részt az idelátogatók.

A MALTeR nemcsak remek ételekkel és italokkal várja vendégeit, júniusban változatos programokat is kínálnak a betérőknek. Június 7-én 19 órától egy új magyar sör premierjét ünnepelhetjük: Timbersexual-Minnesota Pale Ale (ABV: 5%). "Alapvetően egy new england stílusban készült american pale ale-ről van szó, aminél egy új amerikai komlót használtunk. Ez az élesztővel karöltve egy olyan jó kis fenyőgyantás, mentás herbal alapot hozott, hogy ezt a nevet kellett neki adnunk. A komlók citrusos jegyeiből pedig most mi úgy érezzük, hogy a mandarin héj dominál illatban és ízben is. Nem titkolt szándékunk, hogy ezt vedelje mindenki egész nyáron... Majd aztán ősszel... Meg télen... Meg tavasszal is..." - ajánlja a Mad Scientist Sörfőzde.

MALTeR sör
A MALTeR beerstro első látásra szokatlannak tűnhet minimalista stílusával. Ipari berendezése valóban hűen utal az étterem elnevezésére: malter. A targoncalánccal díszített sörcsapból hatféle sör folyik: könnyebb lager, erősebb lager, búza, barna, IPA, ALE. A MALTeR valóban úttörőnek számít a hazai piacon, mert a sör mellé nemcsak cseh és magyar ételeket kínál, hanem számos izgalmas közép-európai fogás közül is választhatunk, akár csak sörkorcsolyára, akár egy kiadós vacsorára vágyunk. A ház specialitásai között találhatjuk az előételek közül pl. a spenótos kecskesajtos lengyel pirogot, a tojásos galuskát római salátával vagy a padlizsánkrémet házi kenyérrel, a hazai ízek kedvelői pedig az igazi magyaros lecsót kézműves kolbásszal. Fő ételek közül remek választás lehet a lassan sült császárhús tepsis burgonyával, almakompóttal. A megszokott sült krumpli helyett jóval ötletdúsabb köreteket találunk pl. cékla vagy reteksaláta, tócsni vagy almakompót. Édességek közül a Porter vanília sajttorta unicum zselével is igencsak felkeltette a figyelmünket.

MALTeR sör
Ez a hely csupa meglepetés! Itt mindenki megtalálhatja a számítását, az igazán kedvére való étel- és italkülönlegességet. Emellett változatos programokról is gondoskodnak a házigazdák, ezzel is garantálva egy jó hangulatú, kellemes esti kikapcsolódást. A legendás Kispipa étteremben Seress Rezső, a Szomorú vasárnap szerzője zongorázott esténként a hetvenes években. A MALTeR követve a zenei hagyományt június 8-án elsőként az Asphalt Horsemen rockbandát látja vendégül, akik idén Fonogram díjat nyertek az év hazai hard rock vagy heavy metal albuma kategóriában.

Kapcsolat