Sörpiaci hírek

Új vezérigazgató a Dreher Sörgyáraknál

Dreher | 2015-08-17 18:05:33

Július 1-től Robert Cooper tölti be a Dreher Sörgyárak vezérigazgatói pozícióját. Cooper 2014 januárjában csatlakozott a Dreher anyavállalatához a SABMillerhez, mint a lengyel leányvállalat üzleti transzformációs igazgatója, július 1-től pedig a Dreher Sörgyárak irányítását vette át.

Korábban a szakember vezérigazgatóként irányított számos nemzetközi vállalatot az FMCG üzletágban Európában és Latin Amerikában. 15 évet töltött a Diageo és Campari vállalatoknál. A Diageonál különböző szenior stratégiai és értékesítési funkciók betöltése után a venezuelai, kolumbiai, perui és bolíviai leányvállalatok vezérigazgatója lett, majd a Camparinál a J. Wray & Nephew brand igazgatója lett Jamaikában.


Cooper karrierjét a széniparban kezdte mérnökként, majd a Boston Consulting Group-nál dolgozott stratégiai tanácsadóként, a Cambridge-i egyetemen végzett termelési mérnök szakon, majd ezt MBA diplomával egészítette ki a Stanford üzleti egyetemen.

"A feleségemmel együtt nagyon örülünk, hogy Budapestre költözhettünk. A magyar kultúra sokszínűsége lenyűgöző, a magyar sörpiac pedig nagyon izgalmas. Igazi megtiszteltetés, hogy az ország vezető sörgyárának élére neveztek ki. Legfontosabb feladatomnak a Dreher Sörgyárak vezető pozíciójának további erősítését és a sörpiac formálásán keresztül a magyar sörkultúra további építését tartom" - mondta a frissen kinevezett vezérigazgató.

Kapcsolat