Sörlap hírek

Jön az Igazi csíki sör

Sörlap.Hu | 2014-09-26 13:31:57

Csíkszentsimonban lassan főhet az új székely sör, van rajongói oldala, honlapja és a márkajegy is bejegyezés alatt. De a gyártó - egyelőre - még titkolózik. Egy biztos: érkezik a Ciuc konkurense!

Hamarosan piacra kerül, Csíkszentsimonban, a volt szeszgyár helyén fogják gyártani, tiszta malátából és komlóból, adalékanyagok felhasználása nélkül készül: körülbelül ennyit lehet tudni az Igazi csíki sörről.


Az italnak hivatalos rajongói oldala is indult, aminek két nap alatt sikerült ezer rajongót gyűjtenie. A Facebookon közzétett fotók szerint a gyártó már jelentős autóflottával is rendelkezik. A sörnek csikisor.com néven már saját weboldala is indult, igaz, a linkek többsége még nem működik.


Felmerül, hogy egy székelyföldi vállalkozás használhatja-e a Heineken tulajdonában levő Bere Ciuc magyar fordítását márkanévként. Az európai márkajogvédelmi szolgáltatás adatbázisa szerint a Heineken csak angol és román néven védte le a Bere Ciuc márkanevet, magyarul nem. Mi több, az adatbázisban bejegyzés alatt álló márkanévként már megjelenik az Igazi Csíki Sör brand. A márka regisztrációs kérelmét Lénárd András nyújtotta be, aki a homoródszentmártoni törpe vízerőmű beruházás kapcsán vált ismertté.

Kapcsolat